The quick brown fox jumps over the lazy dog

overheidsjuristen

Vaardigheden

Constructief voorzitten en vergaderen

6 « terug naar overzicht

Startdatum
20 november 2018
Doelgroep
Wetgevingsjuristen en Overheidsjuristen
Inschrijven

Prijs € 500,-


Optimaal rendement halen uit vergaderingen?

Op welke manier kunt u constructief bijdragen aan uw vergadering en deze succesvol laten zijn? U kunt als vergaderdeelnemer en voorzitter het verschil maken door op het juiste moment passende technieken en interventies in te zetten. In deze training oefent u met praktische vergadertechnieken.

U leert als voorzitter hoe u het vergaderproces kunt sturen door onder andere een slimmere opbouw van de agenda, het doeltreffend aankondigen en bewaken van agendapunten, het tijdig ingrijpen en correct afsluiten. Als vergaderdeelnemer leert u hoe u kunt bijdragen aan een vlot en efficiënt vergaderproces. U leert alert te reageren op de voorgestelde agenda, bij afdwalen van het eigenlijke onderwerp en bij het ontbreken van duidelijke acties of conclusies. Ook leert u als deelnemer hoe u de voorzitter en overige deelnemers subtiel kunt ondersteunen. Onontbeerlijke kennis, ook voor uw dagelijkse werk!


Resultaat

Na afloop van deze training kunt u als voorzitter en als deelnemer in elke vergadering een positieve en constructieve bijdrage leveren omdat u veelvoorkomende vergadervalkuilen herkent en daar handig op in kunt spelen.


Programma en dagdelen

20 november 2018
09:30 - 16:30

Docenten

  • mr. A. (Arthur) Noordhuis

    Trainer
    Nederlands Debat Instituut

Meer informatie?

Alice Kieboom

drs. Alice Kieboom

Opleidingscoördinator

a.kieboom@acjur.nl
070 - 312 98 37


Deze cursus op maat?

Wilt u een cursus alleen met uw afdeling volgen? Heeft u niet gevonden wat u zocht?