The quick brown fox jumps over the lazy dog

overheidsjuristen

Iets voor jou?

Als overheidsjurist werk je samen met anderen aan de oplossing van maatschappelijke problemen en aan het vertrouwen in onze rechtsstaat. Je maakt juridische analyses van complexe vraagstukken, waarbij je je bewust bent van de politieke omgeving waarin je werkt. Maatschappelijke ontwikkelingen maak je van dichtbij mee en de onderwerpen waaraan je werkt, komen regelmatig in het nieuws. Het behartigen van het algemeen belang en het werken in een politieke context maken het vak van overheidsjurist uniek.

Traineeopleiding overheidsjurist

De Academie heeft een traineeopleiding ontwikkeld voor mensen die overheidsjurist willen worden. De opleiding is geaccrediteerd als een juridische master en start jaarlijks in september. Tijdens deze masteropleiding krijg je de kennis en vaardigheden aangereikt om uit te groeien tot een breed inzetbare overheidsjurist. Bovendien ga je ook aan de slag als overheidsjurist. De combinatie van werken en leren (70%/30%) geeft je de mogelijkheid het geleerde direct in de praktijk brengen en praktijkvoorbeelden in te brengen in de opleiding.

Hoog niveau én een select gezelschap

De opleiding vraagt veel van de trainees, maar geeft ook veel terug. Je moet actief meedoen in de werkgroepen en trainingen. Ervaren docenten delen hun inzichten met je en dagen je uit om jouw eigen werk met je medetrainees te bespreken. Er wordt op hoog niveau nagedacht en gediscussieerd over relevante onderwerpen. Doordat de trainees bij verschillende organisaties werken, bouw je bovendien een breed netwerk op dat nuttig is voor het vervolg van je loopbaan.

Spreken het vak van overheidsjurist en de opleiding jou aan? Doe dan mee aan de selectieprocedure voor de traineeopleiding overheidsjurist!

Meer informatie?

Nico Florijn

dr. Nico Florijn

Programmamanager

n.florijn@acjur.nl
070 - 312 98 34

Ook interessant

Volg onze activiteiten
op Facebook

Meld je aan als geïnteresseerde

Aanmeldformulier