Constructief voorzitten en vergaderen VOL!

9 « terug naar overzicht

Startdatum
14 mei 2024
Doelgroep
Wetgevingsjuristen en overheidsjuristen
Leerlijn
Vaardigheden

Prijs € 900,-


Optimaal rendement halen uit vergaderingen?

Op welke manier kun je constructief bijdragen aan jouw vergadering en deze succesvol laten zijn? Je kunt als vergaderdeelnemer en voorzitter het verschil maken door op het juiste moment passende technieken en interventies in te zetten. In deze training oefen je met praktische vergadertechnieken op basis van je eigen bestaande vergaderagenda.

Je leert als voorzitter hoe je het vergaderproces kunt sturen door onder andere een slimmere opbouw van de agenda, het doeltreffend aankondigen en bewaken van agendapunten, het tijdig ingrijpen en correct afsluiten.

Als vergaderdeelnemer leer je hoe je kunt bijdragen aan een vlot en efficiënt vergaderproces. Je leert alert te reageren op de voorgestelde agenda, bij afdwalen van het eigenlijke onderwerp en bij het ontbreken van duidelijke acties of conclusies. Ook leer je als deelnemer hoe je de voorzitter en overige deelnemers subtiel kunt ondersteunen.

Op dag 2 oefenen we het bijsturen of vriendelijk afkappen van deelnemers, effectieve vergaderwerkvormen en agendapunten goed afsluiten. Onontbeerlijke kennis bij elke vergadering en overleg!


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=Pso2_7TwbNc en https://rechtenoverheid.nl/newsitem/interview-arthur-noordhuis-over-training-framing-voor-juristen-en-constructief-voorzitten-en-vergaderen 

Oud-deelnemer aan het woord

Delen


Resultaat

Na afloop van deze training kun je als voorzitter en als deelnemer in elke vergadering een positieve en constructieve bijdrage leveren omdat je veelvoorkomende vergadervalkuilen herkent en daar handig op in kunt spelen.


Programma en dagdelen

Dinsdag 14 mei 2024
10:00 - 17:00
Donderdag 6 juni 2024
10:00 - 13:00

'Direct toepasbare tips en technieken voor vergaderen!'

'Training geeft prima inzicht in, en vaardigheid voor het efficiënt laten verlopen van een vergadering.'
 

Docenten

  • mr. A. (Arthur) Noordhuis

    Trainer
    Nederlands Debat Instituut

Meer informatie?

Esther Ruigrok van de Werve

Opleidingscoördinator

e.ruigrok@acwet.nl


Deze cursus op maat?